Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Viorica Dăncilă

Pavianul cu mantie

Prima marionetă ajunsă premier în România.

Scoasă din joben de marele maestru, duamna Dăncilă, membră a clanului din Videle, alături de Carmen Dan, a apărut în scena politică românească exact ca într-o piesă de teatru absurd. Nu doar că nu avea nici o treabă cu funcția de premier, dar nu avea nici o treabă cu politica sau diplomația, în general.

A mers din gafă în gafă până a ajuns subiect de bancuri, a bulibășit Priștina cu Podgorica, și de câte ori ieșea prin afara țării ne întrebam cu toții ce tâmpenie va mai spune.

S-a amestecat și în treburi de politică externă, doar pentru că așa îi dicta Daddy, ca să se pună el bine cu cine trebuia, doar să scape de pârnaie.

Dar cine este doamna Viorica Vasilica Dăncilă? Sau Rodica Dăncilă?

Sunt cam multe necunoscute în trecutul doamnei fostă premier, una dintre ele, la care n-am primit răspuns nici până astăzi este schimbarea numelui din Rodica în Viorica. Cum, de ce, cu ce ocazie s-ar fi produs această schimbare? Nu știe nimeni.

Încă una ar fi de ce nu spune că a crescut în Ploiești și se recomandă a fi din Videle? Ultima dată când am verificat, Ploieștiul era de câteva zeci de ori mai dezvoltat decât Videle. Ai spune că este un personaj inventat, un exponat de la Muzeul Figurilor de Ceară.

Dar să lăsăm în spate trecutul doamnei Dăncilă, care se zice că a fost profesoară, ba secretară, oricum, nu mai contează. Să ne focusăm pe activitatea politică, de premier.

A jucat aproape perfect cărțile lui Daddy Dragnea.

A votat împotriva lui Kovesi la Bruxelles. Era musai ca LCK să fie discredită și acțiunile DNA să fie aruncate în derizoriu, pentru ca atacurile asupra justieției orhestrate de Tudorel Toader să fie veridice și necesare. A asistat și la executia LCK din fruntea DNA, atac ordonat de Dragnea și executat cu strictețe de un alt politruc oribil, Tudorel Toader.

A permis sifonarea a zeci de milioane printr-un program de pradă a românilor, gândit de Dragnea ca instrument de mituit primar: PNDL. Zeci și zeci de milioane luați de la sănătate sau educație și duși baronilor despre care am tot scris aici.

În afară de a fi portavocea lui Dragnea, nu a avut nici o realizare: nici un metru de autostradă, nici un spital regional, numai liber la prăduit pentru baronii locali.

A închis ochii la masacrul de pe 10 august, când, culmea, era în singurul său concediu, lăsând pe alții să se ocupe.

După condamnarea maestrului a căutat portițe prin care acesta să fie salvat, dar nu a avut succes de cauză. Dar a rămas pe poziție, ținută de baroni în geam, să distragă atenția de la jaful pe care îl desfășurau ei în spate.

Baronii au profitat de ea fără milă, știind că de câte ori va ieși public, va spune o prostie despre care să vorbească o țară întreagă și nu numai. A reușit să ajungă, totuși, în turul doi al campaniei pentru Cotroceni și putem spune că acolo s-a încheiat cariera ei politică. Din fericire pentru noi toți.

E suficient că avem 42% din populație analfabeți funcțional, nu era necesar ca unul dintre ei să fie în fruntea țării!

Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."