Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Tudorel Toader

zis „schimbăm legea, rezolvăm”

Tudorel zis „Gargamel” este moldoveanul ăla „apolitic” care a fost pus ministrul justiției în epoca Dragnea.

Tipul acela care aduce mai mult a vânzător de pepeni decât a demnitar, hai ca îl știți. Cel care îi „ievalua” pe toți, de la Kovesi-fosta șefă DNA (rivală publică a lui Daddy), la Augustin Lazăr-Procurorul General (alt dușman al lui Dragnea), până la a se auto-ievalua. Nimeni, DAR NIMENI, nu scapă de IEVALUARE.

Tudorel Toader va rămâne în istorie ca una dintre cele mai mari jigodii din justiția României, fiind la cârma ministerului în perioada 23 februarie 2017 – 24 aprilie 2019, perioadă de glorie în epoca Dragnea, perioadă în care au fost mutilate legile justiției. Cruciada împotriva justiției a început pe perioada lui Florin Iordache, predecesorul lui Tudorel la Ministerul Justiției.

Tânărul Tudorel a fost un aprig luptător comunist în tinerețe. A terminat liceul „Unirea” din Focșani. Toți focșănenii știu că până în anul 1900, „Unirea” a fost un liceu industrial cu profil auto, iar absolvenții primeau calificarea de șoferi, desigur dacă treceau examenul auto. Poate îi amintește cineva acest fapt lui Tudorel, care și-a pus în CV că a terminat la profilul matematică-fizică.

Tudorel a fost membru PCR din 84, poate pentru a urca treptele pe scara socială -HA- ce să vezi, în 1986 ajunge procuror în județul Vrancea, la Panciu, în plină dictatură ceaușistă. Tudorel ar fi trebuit să servească regimul cu devotament ca să ajungă procuror, la vremea aceea fiind nevoie de un dosar beton pentru a intra în breasla magistraturii. În octombrie 1990 Toader imediat trece de partea noii puteri instalate și devine asistent universitar la vârsta de 30 de ani.

În prezent, Tudorel este rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și avocat. Se pare că, proaspătul avocat nu poate sa facă nimic fără să scoată multe scântei în jurul său. Nu a reușit sa ajungă rector intr-un mod prea transparent, Biroul Electoral Central al Universității fiind condus de consiliera sa, Olga-Andreea Urda.

După ce s-a modificat o lege special pentru el, Tudorel Toader a devenit notar de Iași, în baza unei noi prevederi, introdusă de PSD, care le permitea foștilor judecători de la Curtea Constituțională să intre în breasla notarilor. Fără concurs. După un an, în 2019, Toader și-a deschis cabinet de notar la Iași, orașul unde locuiește, luându-l ca asociat pe fiul său, Alexandru. Acesta din urmă, nu reușise ca notar să pătrundă într-un cabinet din Iași și făcea naveta într-o comună a județului, la Răchiteni. Mai exact, dăduse examen să ajungă notar de Iași, cât tatăl lui era ministru, însă a picat la concurs. Astfel, Tudorel îi lasă cabinetul de notar de la Iași fiului său, cu examenul picat, el întorcându-se în avocatură. Frumoasă schema, nu?

Acest Voldemort al legislației care face magie întunecată de ceva vreme.

Primul scandal a apărut când Tudorel era judecător CCR, în 2012. Acesta a cerut validarea referendumului pentru demiterea marinarului, deși prezența a fost de doar 46,24%, sub pragul de 50%. Fostul şef al statului Traian Băsescu afirmă că Tudorel Toader, a încercat, în 2012, „mistificarea rezultatului de la urne”, la referendumul pentru demiterea sa, precizând că nu are dubii că poziţia judecătorului CCR „era puternic influenţată de sponsorul său politic Relu Fenechiu”. „Nu pot să nu mă întreb dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacţie celor care l-au numit”, mai spune Băsescu, în contextul numirii lui Tudorel de către Dragnea la Ministerul Justiției.

Un alt aspect de notat din biografia lui Tudorel Toader este faptul că a făcut parte din comisia de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, acuzată de plagiat. Înainte de izbucnirea scandalului privind doctoratul lui Kovesi, reporterii Atac de Iași au dezvăluit că, într-un restaurant din Iași, stăteau, „la un șpriț“, Tudorel Toader și Viorel Pașca, conducătorul de doctorat al șefei DNA. Tudorel Toader este şi membru în C.N.A.T.D.C.U.

Pentru ca este un domn grijuliu, Gargamel a avut grijă să elimine concurența soției la  concursul de șef de secție la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași . Un medic din același spital susține că “Nu putem spune nimic. Uman, lucrez alături de Elena Toader, nu am probleme cu dânsa, dar mai multe nu pot să spun pentru că vorbim de oameni foarte puternici. E tensiune. Nu vrem să mai apărem. Înțelegeți-ne și pe noi!”. Tot din grija pentru aproape, Tudorel și-a angajat finul la ministerul pe care îl conducea, Alexandru Popica Loghin a fost unul dintre cei 472 de candidați pentru unul dintre cele 31 de posturi de „personal de specialitate asimilat judecătorilor și procurorilor.

Palmaresul lui Tudorel la cârma Ministerului Justiției:

  1. A declanșat procedura de demitere a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție într-un mod abuziv. Desigur, Kovesi a câștigat procesul la CEDO

  2. L-a demis pe Procurorul General, Augustin Lazăr, într-un mod abuziv
  3. A dezinformat oficialii europeni în legătură cu demiterea Codruței, spunând că Președintele a demis din functie procurorul-șef al DNA, el nefiind implicat

  4. A scos Președintele din procedura de numire a procurorilor șefi la cele mai înalte parchete, subrezind echilibrul democratic în țară.

  5. Nu a ținut cont de avizul consultativ al CSM în multe dintre acțiunile întreprinse.

  6. A creat Secția Specială de investigare a magistraților, organism profund antidemocratic și care are rolul de a pune presiune pe magistrați, care pune în pericol statul de drept într-un mod iminent. S-a dezis ulterior de SIIJ, si a încercat să o paseze în brațele PSD.
  7. Prin OUG.7 a dinamitat sistemul judiciar din România, reușind să genereze proteste fără precedent atât în rândul magistraților, cât în și în rândul societății civile care îi susține pe aceștia.
  8. Și-a mărit foarte mult veniturile și pensia specială.

Data viitoare când votezi, ai grijă să ievaluezi foarte bine toți candidații, ca să nu mai ajungă astfel de specimene sa conducă țara!

Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."