Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Șerban Nicolae

Șoferul interlopilor

Serban Nicolae, șoferul celebrului interlop Cătălin Voicu, una dintre portavocile lui Dragnea, folosit intens pentru treburile murdare care erau menite să-l scape pe maestru de pârnaie. Nici lui nu prea i-a ieșit, dar a lăsat în urma lui ceva.

Şerban Nicolae şi-a început cariera politică în 1990, la patru ani după ce a absolvit Liceul Industrial nr. 37 (astăzi, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”) din Bucureşti, intrând ca membru în Frontul Salvării Naţionale (FSN), condus atunci de Ion Iliescu. În urma unor conflicte interne din formaţiune, acesta ajunge în 1992 să fie printre fondatorii Frontului Democrat al Salvării Naţionale (FDSN).

În 1997 acesta termină Facultatea de Drept de la Universitatea Româno-Americană, iar în 2000, din postura de avocat, acesta îl apără pe Ion Iliescu în procesul intentat acestuia în campania electorală pentru pentru utilizarea unor caricaturi protejate de drepturile de autor. Ajuns preşedinte, Ion Iliescu îi întoarce serviciul lui Şerban Nicolae şi îl numeşte consilier la Cotroceni între 2001-2004.

Mai apoi, Iliescu îl numeşte pe Nicolae, la propunerea premierul Adrian Năstase, în postul de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. În acelaşi an acesta obţine şi primul său mandat în Senat, unde avea să se întoarcă de două ori, în 2012 şi 2016.

 

Să parazitezi 12 ani o locuință, fără să plătești un leu

Din funcţia de consilier al lui preşedintelui, acesta a primit din partea RA-APPS un apartament cu trei camere, de peste 150 mp, pentru care plătea o chirie de 400 de lei. După ce a părăsit funcţia de consilier în 2004, deşi nu mai avea dreptul legal să locuiască acolo, acesta rămâne în apartamentul de pe strada Mihai Eminescu până în 2016, când este evacuat.

În 2010 acesta era dat în judecată de RA-APPS pentru că a refuzat să mai plătească chiria majorată la aproape 4.000 de euro.

 

La începutul anului 2009, Şerban Nicolae a lucrat timp de şapte luni ca secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor în guvernul PSD-PD. Ministrul de Interne era atunci Dan Nica, care avea peste ani să ajungă să fie cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul „Microsoft”.


Carieră de succes: șoferul unui borfaș

În perioada 2010-2011, social-democratul îşi punea din nou în valoare funcţia de avocat, apărându-l atunci pe senatorul PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă. În iunie 2011, Şerban Nicolae îl aştepta pe Cătălin Voicu la poarta Penitenciarului Rahova, acesta din urmă ieşind din arestul preventiv. Cu toate astea, Voicu nu scapă de închisoare şi petrece şapte ani după gratii.

Sluga bună nu duce lipsă de stăpân

Şerban Nicolae avea să-şi întărească poziţia de apărător al corupţilor la începutul lui ianuarie 2017, atunci când PSD îl pune în fruntea Comisiei Juridice din Parlament.

Aici, acesta introduce mai multe amendamente şi propuneri controversate, printre care şi amendamentul la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoarea cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă ar fi urmat să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. Principalul beneficiar al acestui amendament (care avea să determine proteste masive în stradă), era nimeni altul decât liderul PSD de atunci, prietenul nostru Liviu, ați ghicit!

Șoferul, opoziția și fanteziile sexuale...

Și cum, porcu-i porc și la New York, marele nostru alb, pe lângă slugărnicia care l-a făcut celebru, a mai avut și niște momente de glorie în parlament. Prins la colț de o deputată USR, Șerban Nicolae a amenințat-o pe aceasta că are niște poze în care ea practica sexul anal. Or fi fost fantezii verbalizate?

Și-a cerut scuze apoi, dar așa, cu jumătate de gură. Cât să fie lăsat în pace să se poată ocupa de justiție în continuare, poate își face stăpânul fericit!


Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."