Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Niculae Bădălău

Ambasadorul diasporei

Nu ai cum să nu-l știi. E chiar el, cel care are o problemă cu diaspora, ba cu numărul parlamentarilor pentru diaspora, ba cu oamenii din diaspora. Mai exact cu femeile românce din străinătate, care pentru el sunt doar niște fete scoase la treabă.

E chiar șmecherul care cânta cu lăutarii „să vină diaspora / ca să ne pișăm pe ea”.

Cumva de înțeles atitudinea și versurile, dacă ani de zile a micționat cu putere pe tot județul Giurgiu, fiind abonat la bani publici, conectat la putere, înconjurat de acoliți, un fel de Dumnezeu local. Îi vom spune, în continuare, baron.

Baronul nostru este șeful baronilor din sud-estul României.

A profitat de plecarea la studii a celebrului Gheorghe Bunea-Stancu de la Brăila și i-a furat poziția dominantă între șmecherii PSD-ului. Fiind prieten apropiat cu Liviu Dragnea, dosarele penale pentru trafic de influență sau spălare de bani nu au fost un impediment ca să devină președinte executiv al PSD, în perioada în care marele maestru era la cârma partidului.

Când vine vorba de bani și șpăgi, omul nostru de la Giurgiu nu refuză nimic.

Nici măcar carne de pui, pe care a primit-o șpagă pentru a o da mai departe, tot ca șpagă, în alegeri. Trebuie totuși să îi recunoaștem meritele pentru evoluția pe care a avut-o, pe direcția hoției și furatului. Dacă în 1988 a furat 4 saci de grâu și a primit un an de închisoare, de care a scăpat printr-un mare noroc, în 2009 a vândut un teren ce valora 12.000 de euro cu 3 milioane. Doar o mică spălare de bani, nimic care să ne îngrijoreze. Continuând să se perfecționeze, în 2013 a fost vizat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro. Asta ar fi însemnat câteva spitale noi în Giurgiu. Sau măcar o policlinică, să rămână bani de pesedit pentru toată lumea.

Trebuie, totuși, să recunoaștem că nu este un singuratic, sau un egoist, dimpotrivă. Îl vedem ca o persoană empatică și solitară, dacă ne uităm cât de mult și-a ajutat familia. Spre exemplu, soții George și Paula Cușă, naşii lui Gabriel Radu Bădălău (fiul lui Nicolae Bădălău) sunt printre regii asfaltului din județul Giurgiu, abonați la contracte cu statul. Pe baza performanțelor deosebite, în primul an de activitate al companiei pe care o dețin, Kirlic Group, și-a mărit cifra de afaceri cu 120%.

Şi G&M Road Building Engineering SRL, deţinută de Paula Cuşă, s-a descurcat excelent în relaţia cu statul. Firma, cu sediul în Piteşti, a primit în perioada septembrie 2018 – iunie 2019 un număr de 10 contracte publice, în valoare totală de circa 62 de milioane de lei. Printre acestea, menţionăm modernizarea unui drum judeţean în Argeş (9,5 milioane de lei, în iunie 2019), modernizarea drumurilor din comuna Cicăneşti (12,6 milioane de lei, în mai 2019), asfaltarea unor străzi din Albeştii de Argeş (14,3 milioane de lei, în ianuarie 2019) etc.

A externalizat furăciunile și prin alte județe.

De asemenea, Anastamar Construct SRL din Călugăreni, controlată de Gheorghe Cuşă, tatăl lui George Cuşă, a primit în august 2018 un contract de aproape 750.000 lei de la o regie a Consiliului Judeţean Giurgiu, iar Gecor Prod Construct 94 SRL, din Bucureşti, deţinută tot de Gheorghe Cuşă, a prins în intervalul decembrie 2018 – august 2019 trei contracte de 1,2 milioane de lei, în Giurgiu şi Bucureşti. În total, cele patru firme au primit lucrări în valoare de peste 146 milioane de lei, majoritatea după ce cumătrul Niculae Bădălău a ajuns ministru al Economiei, în noiembrie 2018.

Să mai spună cineva că domnul Bădălău nu este un om care muncește din greu pentru oameni. Pentru oamenii lui, bineînțeles.

Nu mai calculăm noi câți bani publici, banii contribuabililor, din care se puteau face grădinițe, clinici, spitale, lucruri utile comunității au ajuns în buzunarele lui Niculae Bădălău și ale acoliților săi.

Timp în care județul și orașul Giurgiu arată ca după război.

Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."