Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Marian Oprișan

Baronul-portofel de Vrancea

Cel mai puternic baron din țară, chiar și peste olteanul Stănescu

fost fotomodel de costume de bărbați și de profesie tractorist, a ajuns să conducă cu mână de fier județul Vrancea și să îi știe de frică tot PSD-ul. Și nu doar PSD-ul. Dar are o poreclă de care nu poate și nu trebuie să scape: Portofel. Gurile rele zic că înainte de 1990 tânărul adolescent Oprișan era șuț de portofele, adică făcea oamenii la buzunare. Ceea ce face și azi, doar că a elaborat metodele.

Este membru PSD cu ștate vechi, fiind înzestrat cu funcții de conducere încă de pe vremea FSN-ului, când era un june prim, cărător de valize pe la mai marii județului și ai partidului. Dar micul Oprișan avea să devină din prinț, cerșetor, după ce a avut grijă să sape la temeliile celor care i-au fost superiori, cu minuțiozitate.

Dar omul ăsta are ceva special, numai al său: este definiția în carne și oase a parvenitismului.

Dintr-un tractorist semi-analfabet, a ajuns să facă legi pentru el, să-și pună oamenii peste tot și să sifoneze banii publici de oriunde a putut.

A terminat facultatea la 38 de ani, culmea, Științe Politice la Universitatea Petre Andrei din Iași. Ne miră cum de nu are încă doctorat, dar nu-i încă timpul trecut.

După ce s-a văzut înscăunat președinte de CJ în 2000, omul nostru a început să dezvolte caracatița. Și a bobinat la combinații și șmenuri și tunuri, s-a băgat în corupție până peste cap, atât de tare încât l-a enervat chiar și pe seniorul cenușiu Iliescu. Ceea ce doar revoluționarii au mai reușit, deci nu e puțin lucru.

Așa cum spuneam, este din 2000 președinte de CJ la Vrancea (județ care arată exact ca pe vremea lui Ștefan cel Mare, mergeți și vedeți cum e acolo) și între timp a candidat singur pentru o funcție care să-i certifice măreția, cea de Președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene (UNCJR), după o dispută în care a candidat singur pentru acest fotoliu.


La prima vedere, dacă parcurgi declarația de avere a lui Marian Oprișan, nu poți constata că acesta este un om bogat. În afara a două apartamente pe care le deține în Focșani, declarația de avere nu cuprinde mare lucru. Te apucă mila pur și simplu...

Cu toate acestea, despre baronul de Vrancea se spune că este printre cei mai bogaţi din județ.

Acesta locuiește într-o vilă mare, care arată ca o adevărată fortăreață, păzită non-stop, amplasată la 27 de kilometri de Focșani. Casa este trecută pe numele mamei sale, o pensionară cu venituri modeste, dar și a fratelui, Adrian Oprișan, celebru pentru faptul că firma sa, care activează în domeniul construcției și întreținerii terenurilor sportive, a distrus de două ori gazonul celui mai mare stadion al țării. Tot mama, săraca, i-a dat bani și de un ditamai jeep-ul, și îl mai împrumută și cu bani, uneori, din economiile ei de pensionară, probabil. Exact ca orice mamă, se sacrifică pentru copii.

Omul ăsta e atât de lipsit de scrupule încât a falimentat cu bună știință compania Drumuri și Poduri Vrancea, comandând lucrări de câteva milioane pe care nu le-a mai plătit. De ce? Simplu ca bună ziua! Să facă loc unor tovarăși de-ai săi, care culmea, au avut o firmă cu același profil, gata de acțiune. „Locotenenții" baronului Oprișan își sporesc veniturile pe spatele rămășițelor SC Drumuri și Poduri, companie falimentată de CJ. Rețeta utilizată de potentații județului dă roade. Compania ce aparține apropiaților președintelui CJ „prinde" lucrări la majoritatea proiectelor din județ.

Deși face toate măgăriile pământului în județul Vrancea și este unul din tartorii PSD, nu îi suflă nimeni în ciorbă.

Trebuie să-i recunoaștem slăbiciunile pentru femeile frumoase: Cui nu i-ar plăcea să fie răsfățat în brațele domnișoarei Nădrag? Și probabil domnișoara Maria Nădrag știe bine cu răsfățatul de baroni, pentru că baronul a răsplătit-o cu o poziție călduță la ASF, dar acolo sunt multe cazuri de răsplată, zici că e azil de alinare. Oricum, bine că și-a găsit calea cea dreaptă baronul de la Vrancea, că era păcat să tot dea bani rețelelor de prostituție din lumea bună.

Vrancea este la stăpân...

Vrancea ar fi putut fi cel mai bogat județ al țării sau unul dintre cele mai dezvoltate. Are potențial enorm, are munte, vii, podgorii, râuri, tot ce trebuie pentru a fi excelent. Dar îl are pe Oprișan ca stăpân, iar el adună avere fără ca cineva să-l tragă de mânecă. Ar fi suficient să nu-l mai voteze, dar omul a fost atât de abil încât îi ține săraci și le livrează fericire cu țârâita! 


Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."