Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Gabriela Firea Pandele

Baroneasa de Voluntari-București

Gabriela Firea, este știrista plantată de PSD-ul lui Dragnea în funcția de Primar General al Bucureștiului, ca să îl mulțumească pe Pandele. Cum, "Care Pandele?"

Duamna este una dintre cele mai cunoscute fețe din trustul Intact, deținut de mogulul Dan “Felix” Voiculescu, zis Varanul. Totuși, iubirea ei pentru televiziune nu a ținut-o prea departe de cariera de partid, intrând în politică în 1999 și mai apoi în 2012, în PSD. Nici nu apucă bine să se acomodeze, că ajunge deputat în Parlamentul României. Pe merit, probabil.

Dar cu ce s-a ocupat doamna Pandele până la PSD?

Primul mariaj: Răsvan Firea, un om de afaceri discret, plin de conexiuni în mediul politic. Răsvan este considerat ca persoana care a promovat-o pe Găbița, în faza inițiala, în politică. Primărița învață și să facă afaceri imobiliare de la Răsvan. Cumpără un teren în primăverii, lângă reședința Ceaușescu, în cel mai scump cartier din București. Terenul a fost cumpărat cu 61.100 de dolari, iar apoi, vândut într-o săptămână, unui om de afaceri sirian cu 84.860 de dolari. Profit de 23.760 de dolari în doar o săptămână. Pentru anul 1996 este cel puțin o sumă fabuloasă. Deci știe cu banii.

În ianuarie 2010, Răsvan Firea are un atac cerebral și decedează. La înmormântarea făcută în mare taină nu i-a invitat pe fiul si soția din prima căsătorie a lui Răsvan. De atunci Răzvan Firea, fiul acestuia, a zis că nu o va ierta niciodată pe mama vitregă. În 2016 chiar a îndemnat bucureștenii să voteze cu oricine altcineva, înafară de mama lui vitregă.

Al doilea mariaj: Florentin Pandele La scurt timp după moartea primului soț, Gabriela Firea redescoperă flacăra iubirii în Florentin Pandele, edilul de la Voluntari, bun prieten al lui Răsvan Firea. Mai multe zvonuri spun că aceasta era „combinată” cu Pandele de mai mult timp, când Răsvan era încă in viață. Căsătoria extrem de rapidă cu acesta a fost sursă de scandal și a dat naștere unor reacții negative. Mai mult decât atât, Cristian Boureanu a acuzat-o pe aceasta ca ar avea un amant, lucru care a determinat-o pe Gabi Firea să îi ceară acestuia o despăgubire de jumătate de milion de euro pentru că a insinuat așa ceva și i-a călcat în picioare imaginea de “văduvă pioasă”.

Odată cu cel de-al doilea mariaj, Găbița se bucură de o ascensiune politică demnă de un film. Păi nu se ocupă baronul de Voluntari de „albinuța” lui?

Intrată în PSD în august 2012, ajunge senatoare de Ilfov 3 luni mai târziu. Intră în Comisia pentru Cultură și Media a Senatului. Ajunge vicepreședinte a Comisiei Comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO și purtător de cuvânt al grupului senatorilor PSD. O sumedenie de funcții pentru cineva cu 3 luni de experiență în partid, dar când soțul este baron de Voluntari se poate orice. În februarie 2013, a fost aleasă președintele organizației județene Ilfov a PSD, iar la Congresul din aprilie 2013 a fost aleasă vicepreședinte al partidului la nivel național, fiind propusă de Organizația Femeilor Social-Democrate. Ajunge purtător de cuvânt al PSD-ului în 2014, preluând tot ce înseamnă comunicarea în campania prezidențialelor din același an pentru Victor Ponta.

În februarie 2016, a fost impusă de CEX PSD, la cârma PSD București. Câștigă Primăria cu 246.553 de voturi, dintr-un total de aproximativ 1,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Asta înseamnă că, în realitate, doar 13% din bucureșteni au dorit-o pe doamna Pandele primar. Ce înseamnă prezența scăzută la vot...

Și uite cum ajunse Gabriela Firea Pandele Primar General al Capitalei...

Cel mai mare buget din țară al oricărei administrații locale/județene. Pe tot parcursul mandatului, a reușit să se remarce doar prin scandaluri. Am selectat un TOP 10 al celor mai savuroase, numai bune de pus în ramă:

  1. Companii municipale nelegale. După modelul de la Voluntari, Gabriela Firea înființează 22 de companii municipale, declarate ulterior nelegale de către Curtea Constituțională.
  2. Scandal la Spitalul Gomoiu: Ana Ciceală a depus plângere penală pe numele Gabrielei Firea, în cazul achizițiilor făcute la Spitalul de Copii Gomoiu. Acuzația adusă este cea de abuz în serviciu, motivația fiind aceea că deși știa de neregulile de la spital, Gabriela Firea nu a sesizat DNA-ul. Tot în cazul scandalului din jurul spitalului Gomoiu, gurile rele spun că Gabriela Firea ar fi cerut “sa fie pierdute” documente care atestau achizițiile făcute pentru spitalele aflate în subordinea Primăriei. Primăria capitalei nu a rămas fără replică, declarând că aceste afirmații sunt calomnioase și pentru acest lucru va recurge la justiție.
  3. Euro 2020 "cu dedicație": Organizarea UEFA EURO 2020 a adus și ea tensiuni și probleme noi pentru Gabriela Firea, primarul Municipiului Bucureşti. Aceasta este acuzată că sub pretextul pregătirilor pentru UEFA EURO 2020, ar vrea să apere interesul unui coleg de breaslă din PSD. Aparent pentru nişte amenajări, Firea vrea să ia Amfiteatrul Mihai Eminescu şi Parcul Naţional din administrarea Consiliului Local al Sectorului 2, încercând de fapt să îi salveze afacerile colegului din PSD. Deputatul PSD în cauză este Mihăiţă Vîrză, afacerist care ocupă ilegal mai multe terenuri de sport din Sectorul 2. În urma acestor acuzații, deputatul PSD Mihăiţă Vîrză a început să facă trafic de influenţă în rândul consilierilor locali de la sectorul 2 pentru a se asigura că nu va rămâne fără terenurile de sport.
  4. FCSB și nașul Becali: O nouă posibilă problemă penală pentru primarul Firea, un nou dosar, în care DNA cercetează cât de legal este contractul dintre Primăria Capitalei și clubul de fotbal FCSB, contract care are ca obiect al înțelegerii întreținerea gazonului de pe Național Arena. Pentru cine nu știe, FCSB este clubul de fotbal condus de Gigi Becali, nimeni altul decât nașul de cununie al Gabrielei Firea cu Florentin Pandele, primarul din Voluntari. Această înțelegere dintre cei doi asupra întreținerii gazonului de pe Național Arena, datează din anul 2017 și a stârnit valuri de suspiciuni. În dosarul deschis de DNA, procurorii cercetează documentele legate de tranzacția aceasta dintre Primăria Capitalei și FCSB. De la Firea plecau lunar aproximativ 30.000 de euro către Gigi Becali, acesta achitând ulterior către firma Sports Fields SRL o sumă mai mică.
  5. Contracte babane cadou de la Primărie: Gabriela Firea și-a făcut un renume prin contractele babane date cadou prietenilor săi. Unul dintre cele mai bune exemple este Ioan Cristescu, care până în ziua de azi a câștigat de la Primăria Capitalei câteva contracte imense. Ioan Cristescu este director la Muzeul Național al Literaturii Române și în același timp patron al firmei World Media Graph SRL, unde deține 90% din acțiuni. În ultimul an, firma sa a primit, prin atribuire directă, contracte în valoare de peste 456.249 de lei (aproximativ 100.000 de euro) de la Casa Artelor Dinu Lipatti și de la Teatrul Dramaturgilor, ambele instituții aflându-se în subordinea Primăriei Capitalei, ca și Muzeul condus de Cristescu. În schimbul banilor, World Media Graph SRL a oferit servicii de tipărire pentru afișe, pliante și calendare, tricouri și pungi personalizate, agende din piele, servicii de grafică pentru Ziua Îndrăgostiților. În ultimii doi ani, instituția pe care o conduce Cristescu a atribuit, fără licitație, contracte în valoare de 1.989.241 de lei (peste 400.000 de euro) unei firme cu un singur angajat, fără niciun fel de experiență in domeniu: Carpatia Print Event SRL. În trecut, Cristescu a deținut două firme cu nume similar (Carpatia SRL și Carpatia Trading SRL)
  6. Să fie și pentru nașa Tarcevschi: De pe site-ul primăriei am aflat că Alina Tarcevschi, care este nașa, dar și șefa de cabinet a primarului Gabriela Firea, ocupă funcția de director în cadrul PMB. Nașa ei câștigă 4.400 de euro lunar de la Primăria Capitalei. 
  7. Import de "valori" de la Voluntari: Alt băiat adus din administrația de la Voluntari într-o funcție cheie in administrația capitalei. Adrian Corbu este un personaj interesant în scena politică bucureșteană. Acesta vine din fosta garda PDL-istă de la Deva. Ajuns la București în 2009 ca asistent de cabinet la ministerul transportului și infrastructurii, începe să prindă gustul banului public. Unul dintre șmecherii abonați la fonduri guvernamentale/locale prin diverse contracte sau salarii uriașe din diferite consilii de administrație sau alte funcții publice. Începe o nouă etapă în cariera în 2017, intrând în grupul de interese Firea-Pandele-Petrache. Nu era străin de grupul de la Ilfov, fiind numit în august 2010 șef de departament economic, în 2010 la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti-Ilfov. Funcții cheie ale acestuia în administrația bucureșteană: Director General la Compania Municipală Consolidări S.A, Administrator la Compania Municipală Medicală București S.A. și Administrator la Compania Municipală Iluminat Public București S.A. . Totul este un întreg sistem de pile și recompense, de nepotism și cumetrii.
  8. Bannere PSD montate de compania Primăriei Capitalei: Vlad Voiculescu anunță că va face o plângere penală împotriva Gabrielei Firea, pentru delapidarea fondurilor publice. Compania Municipală de Iluminat Public a montat bannerele PSD Sector 2. Între timp, compania a ieșit public dezmințind acuzațiile și explicând că totul a fost făcut legal printr-un contract. Pe scurt, oamenii recunosc că doar au mutat bani de la PSD Sector 2 în buzunarele angajaților companiei municipale de iluminat public, tot membrii PSD.
  9. Familia Firea pe funcții publice plătite foarte bine: Vica Nela Vrînceanu (51 de ani, sora cea mare a Gabrielei Firea) → director executiv la Primăria Voluntari (Protecția Copilului), Angelica Cobzaru (45 de ani, sora cea mică a Gabrielei Firea) → șefă de cabinet a directoarei de la Agenția Națională de Mediu / fost consilier juridic la Primăria Voluntari, Logodnicul Angelicăi Cobzaru („cumnatul” Gabrielei Firea) → șef în două companii ale Primăriei Capitalei
  10. A intentat 14 procese pe banii bucureștenilor în care cere daune morale unor rivali politici sau jurnaliști: Gabriela Firea a deschis în ultimii 3 ani un număr impresionant de procese în care cere daune morale de zeci de mii de euro unor politicieni sau ziariști, nemulțumită de afirmațiile publice făcute de aceștia sau de dezvăluirile jurnalistice care o vizau.

Pentru bucureșteni, mai puține realizări... traficul e la fel de nerezolvat, mizeria la fel de omniprezentă, iar poluarea a mai crescut un pic...

Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."