Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Gabriel Zetea

Baronul de Nord

Un om al principiilor și bunelor practice PSD-iste: Gabriel Zetea, cel care este din 2016 președintele CJ Maramureș.

Dacă vă sună cunoscut numele Zetea și nu știți exact de unde, aveți dreptate. Este nepotul marelui producător de pălincă, cu același nume. Mânat în luptă de oportunism și ciolan, când a survenit ruptura dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea, Zetea și-a trădat nașul și a trecut de partea lui „Daddy”, ca să rămână șeful PSD Maramureș (unde-l pusese Ponta). Caracter puternic, exact cum spuneam...

Deși este un baron în toată puterea cuvântului, are o viață extrem de complicată, după cum vom vedea mai jos.

Cu actualul naș, cel din Borșa, pare că ar avea niște relații mai trainice. Gabriel Zetea și Sorin Ion Timiș au făcut multe combinații financiare în Maramureș. În plus, sora primarului de Borșa, Laura Timiș, devenită prin căsătorie Laura Danci, a fost secretara lui Zetea la Consiliul Județean, iar între timp a fost promovată: e mare șefă peste Cultura maramureșeană. Nu contestă nimeni, poate chiar se pricepe fata la cultură.

Dar nici soțul nu e vreun anonim irelevant: a fost chiar șef la Pașapoarte pe Maramureș. E posibil să fi fost chiar dragoste la prima vedere.

Dar să revenim la viața complicată a baronului Zetea.

Gabriel Zetea a mai fost căsătorit cu Ioana Pop, o „pupilă” a lui Victor Ponta, cu care are un copil. Ioana, fiică de mare securist maramureșan, a fost plasată șefă de cabinet la Ponta. De aici a ajuns înapoi în zonă și, după ce a trecut și pe la fratele Cătălin Cherecheș, a aterizat la Gabriel Zetea. Nașii de căsătorie au fost Victor Ponta și Dan Mihalache (pe atunci șef al PSD local). După vreo doi ani, însă, Ioana a dat divorț și s-a mutat la București, mai aproape de fostul premier.

Așa a fost răsplătit – pe când era Ponta șmecher în PSD – întrucât Gabriel rămâne fără nevastă, dar devine șef deplin la PSD Maramureș. Viața e plină de momente de cumpănă, când ești nevoit să alegi între putere și nevastă. Pățiți și voi des, nu?

Din nou la breaking news în 2019...

Cu ocazia faimoasei nunți de 1000 de persoane din Maramureș, Zetea a declarat că a strâns nu mai puțin de 150.000 Eur ca dar de nuntă. Toată conducerea PSD a fost atunci prezentă, în frunte cu Viorica Dancilă. Apropo de faimoasa nuntă, se pare că Zetea a plătit prin interpuși avionul cu care au venit la nuntă pesediștii.

De la Registrul Comerțului aflăm că firma MAX Business Consult SRL aparține lui Viorica Florica Rotaru, care a fost până în 2016 consilier local la Primăria Arad. Viorica Florica Rotaru este mama Simonei Man, care este prim-vicepreședinte al Partidului Ecologist Român (PER). Împreună cu PER, Gabriel Zetea obține majoritatea în Consiliul Județean Maramureș, având o serie de interese financiare comune. Ca atare, e firesc ca Gabriel Zetea să-i ceară Simonei Man să facă „un gest nobil” și să plătească prin firma mamei „o nimica toată” precum o cursă charter București-Baia Mare. Iar mama Simonei Man, care are abia 70 de ani, a sărit ca pe arcuri pentru a achita zborul.

A fost un devotat al lui „daddy” Dragnea, nepierzând nici o ocazie să-l perie, să-l pupe, să-l laude, să-și manifeste deschis susținerea și aprecierea față de el, ca un vasal docil.

L-a făcut pe Dragnea „Ambasadorul turismului maramureșean!”, distincție pe care marele conducător încă o deține, în ciuda vocilor care au cerut să-i fie retrasă, după ce a plecat la studii.

Paradoxal, în ciuda relației atât de apropiate cu Daddy Dragnea, Gabriel Zetea nu ratează nici un moment în care poate poza în dușmanul corupției, fenomen atât de cunoscut lui. La început de an a pornit un război uriaș împotriva Simonei Pintea, fostul ministru al sănătății, care era suspectată de ceva acte pesediste. Adică de corupție, bineînțeles. Aici, domnul Zetea a afirmat sus și tare că nu tolerează corupția și trebuie luate măsuri. Atâta funie într-o casă de spânzurat n-am văzut de mult.

Bineînțeles că nu poate sta deoparte de banii publici, odată ce ești obișnuit cu cașcavalul la purtător, șmenuiești ce poți, de unde poți. De exemplu, firma sa, în care mai deţine 50% din spaţiul comercial de unde încasează chirie, a avut, doar în perioada 2014-2016, 8 contracte cu instituţii ale statului din judeţul Satu Mare.

Gabriel Zetea, baronul de Nord!

Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."