Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Eugen Nicolicea

Revolutionarul în lipsă

Eugen Nicolicea este un parlamentar vremelnic român, membru al celebrei "comisii Ciordache", ales în toate legislaturile. Pe merit, cu siguranță...

Unul dintre puținii parlamentari rămași din fosta gardă a lui Ion Iliescu. Bineînțeles că are și un certificat de revoluționar, ce îi conferă o indemnizație de 500 de euro pe lună din bugetul de stat. Interesant este faptul că domnul Nicolicea susține că a fost un  „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române” la Turnu Severin, dar în ziua revoluției acesta se afla în București.

OK, asta nu îl diferențiază de mulți așa-ziși revoluționari, dar ce l-a făcut cunoscut pe deputatul PSD?

Eugen Nicolicea este considerat unul dintre artizanii modificărilor legislației penale în favoarea lui Liviu Dragnea sau pentru recursul compensatoriu, fiind președintele comisiei juridice din parlament și aprig susținător al eliberării infractorilor și violatorilor, chiar și după ce a devenit clar ce efecte dezastruoase a avut legea.

Înainte de a intra in viața politică, Eugen Nicolicea a fost proiectant la Șantierul Naval Drobeta-Turnu Severin si șef de laborator la IIRUC București. Legat de studenție, deputatul PSD a intrat la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare a Universităţii din Timişoara în anul 1976. Un fost coleg de-al său ne-a mărturisit că „undeva prin anul II sau III a rămas repetent”. Trece la Electronică, unde și termina în 1982. Pentru că suntem la capitolul studii, nu putem să nu menționăm că a terminat și dreptul la Spiru Haret, în Turnul Severin, în categoria „la distanță”, la 52 de ani. Toată grupa lui Nicolicea a terminat facultatea, nota 5 fiind garantată la Haret. Un fost profesor de la filială a spus că Nicolicea era student acolo „la nivelul anilor 2008 sau 2009” şi că a urmat doar trei ani de facultate, pentru că a făcut doi ani într-unul singur. În acelaşi timp făcea aceeaşi facultate şi nevasta, şi fiica lui”, susţine profesorul, se arată în investigația semnată de jurnalistul Liviu Avram. Acesta a intrat în posesia unui centralizator cu notele studenților de la Drept, în care Nicolicea apare la poziția 2066 din 5333 de studenți.

După revoluția din '89 , pană in '92 la primele alegeri parlamentare cu mandat întreg este viceprimar FSN la Turnu Severin. Din '92 intră în parlamentul României, fiind membru până în ziua de azi.

Ca orice PSD-ist grijuliu, Eugen Nicolicea nu uită de familia lui.

Din partea regimului Liviu Dragnea, familia pensionarului Eugen Nicolicea a avut doar de câștigat. Pe scurt, veniturile s-au triplat conform declarației de avere. Eugen Nicolicea a încasat în 2018 o pensie plus „indemnizații” (probabil că acesta se referă la pensia specială pe care o primește în calitate de parlamentar) în valoarea totală de 74.184 de lei. În 2016, la rubrica „pensie plus indemnizație” el declarase o sumă de doar 27.636, ceea ce arată că aceste venituri aproape că s-au triplat în ultimii doi ani.

Și soția deputatului PSD a înregistrat un impresionant salt al veniturilor. În 2016, fosta jurnalistă Nicoleta Nicolicea primea de la Transgaz un salariu de 47.176 de lei. În 2018, această sumă aproape că s-a triplat, ajungând la 130.000 de lei. Despre soția lui Nicolicea mai știm ca a fost numita șefă la TRANSGAZ Mediaș, pe salariul exorbitant de 10.863 de lei pe lună + sporuri + diurnă + tichete de vacanță. La TRANSGAZ, doamna Nicolicea a gestionat un buget de "doar" 2,7 miliarde de lei.

În 2019, Nicolicea era unul dintre aspiranții la fotoliul de ministru al justiției, propus chiar de viitorul pușcăriaș Dragnea.

“Este o propunere foarte bună. Este un om care ştie procedurile, care are cunoştinţe juridice foarte bune, care este foarte riguros şi în care tot partidul are foarte multă încredere”, a declarat Liviu Dragnea, la Parlament, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Nicolicea a atras atenția presei și când a sunat la poliție, susținând că este atacat de protestatari. Tot episodul a fost doar un circ de 2 lei. Ieșit din emisiunea lui Silviu Mănăstire, îl așteptau 3 protestatari, care l-au huiduit, însă nu prea mult, deoarece a venit poliția, cu două-trei mașini, și, bineînțeles, forța de casă a PSD, JANDARMERIA, care a legitimat pe toată lumea, inclusiv pe jurnaliștii sosiți la fața locului și pe șoferul realizatorului Silviu Mănăstire. Potrivit martorilor oculari, cel puțin unul dintre jandarmi mirosea puternic a băutură. Deși protestatarii au sunat la 112, nu s-a dispus retragerea lui din dispozitiv, cu toate că avea asupra lui armament specific.

Pentru a termina cu cireașa de pe tort, vă reîmprospătăm memoria legat de faptul că, în 1994, Eugen Nicolicea urla de la tribuna Parlementului, ca Regele Mihai să fie declarat persona non-grata, iar toți parlamentarii care l-au ajutat atunci să intre în țară să aibă imunitatea parlamentară ridicată.

Acesta este genul de dinozaur, din fosta gardă a lui Ion Iliescu si Adrian Năstase, un om care a debitat tot felul de imbecilități, pentru a-și proteja șefii de la partid.

O coadă de topor, cu studii îndoielnice care și-a îmbogățit toate neamurile, din banii noștri.

Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."