Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Decebal Făgădău

Mini-Mazăre

Decebal Făgădău este moștenitorul lui Radu Mazăre la primăria Constanța. A fost viceprimarul lui Mazăre, iar după ce acela din urmă a intrat la răcoare în 2015, Făgădău a preluat toate mecanismele lăsate în urmă de tătucul său.

Nu aveți cum să nu fi auzit de băiețașul acesta. La fel ca în cazul prietenului său Baronul Portofel-Oprișan (de la care am înțeles ca mama lui e tot el), mama lui Făgădău a intrat în secția de vot la alegerile europarlamentare din 2019 cu 5 buletine de vot. A încercat să o întoarcă ca la Ploiești, dar săraca bătrânică a fost prinsă în timp ce le introducea pe toate în urnă, nicicum o greșeală neintenționată cum susține edilul de la Constanța.

Decebal Făgădău lucrează in sectorul public din 2005, când a obținut postul de director general al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanta. Ulterior, a fost consilier local, in perioada 2008-2012, iar apoi a marcat doua mandate de viceprimar.

Spuneam anterior că actualul primar a preluat mecanismele vechi de la Radu Mazăre deoarece, cei doi sunt cercetați penal intr-un dosar de infracțiuni de abuz în serviciu și nerespectarea dispozițiilor legale, din perioada în care Făgădău era doar viceprimar. La presiunea publică, DNA Constanța deschide 3 dosare penale, pe numele fostului edil, iar Decebal Făgădău este suspect în primul de ABUZ ÎN SERVICIU, din calitatea de viceprimar.

Pe plaja din staţiunea Mamaia, județul Constanța, în zona centrală a stațiunii, a fost construit cu nerespectarea dispoziţiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanţa.
În același an, primarul municipiului Constanța și societatea constructoare au fost acționați în judecată de o societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizaţiei de construire. În motivare, societatea reclamantă susținea, printre altele, că autorizația a fost emisă cu încălcarea dispoziţiilor legale privitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii, reclamantei fiindu-i vătămat dreptul de proprietate.

Suspiciunea comiterii infracțiunii de abuz în serviciu, de către persoanele menționate are în vedere că, Decebal Făgădău, în exercitarea atribuţiilor de viceprimar al municipiului Constanţa, Constantin Nicoleta și Dinescu Fulvia, au semnat autorizaţia de construire din data de 03.09.2013, iar primul a și emis-o, cu încălcarea dispoziţiilor legale. Mazăre este implicat prin semnarea certificatului de urbanism în favoarea societății care a ridicat imobilul în regim P+5E-6E de pe plajă, fără ca în cuprinsul acestui document să se facă vreo menţiune cu privire la tipul de imobil, construcţie sau teren, ori categoria terenului pe care urmează să se edifice construcţia, respectiv teren ocupat, teren liber sau teren aparent liber. COMUNICATUL DNA

Alt episod cu iz penal, ce îl are ca protagonist pe Făgădău este cel în care este cercetat într-un al doilea dosar pentru înstrăinarea a 18 imobile din patrimoniul Unității Administrativ-Teritoriale Constanța.

În campania electorală din 2016, Făgădău se lăuda că a refăcut centrul vechi din Constața, pe bani europeni, lucru ce i-a adus ceva voturi. Problema este cum au fost folosiți acei bani: pe înțelesul tuturor, lucrarea a fost de mântuială. Până în 2018, toată piatra cubică pusă s-a făcut zdrențe. Bineînțeles că lucrarea a fost a fost făcută de firmele de casă a lui Mazăre ABC VAL și RO-MAT Construct, companii ce au câștigat nenumărate contracte în ultimii ani.

Făgădău demonstrează ca este doar umbra lui Radu Mazăre, un băiețaș ales, ce a avut temă de la fostul edil să continue sifonarea banului public în favoarea prietenilor săi sau să continue retrocedările dubioase de terenuri. Constanța rămâne doar cu potențialul uriaș, având în vedere oportunitățile de dezvoltare de pe litoral. Din păcate a fost condus fără nici un fel de viziune, cu scopul de a satisface câțiva băieți deștepți din zonă.

Un vechi proverb din Tomis spune că: „Primarii se mai schimbă, dar mafia imobiliară de pe litoral niciodată...

Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."