Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Darius Vâlcov

Eminența cenușie

O altă lichea din județul Olt, Darius Bogdan Vâlcov, senator de Olt între 2012 - 2015 și fost primar al municipiului Slatina între 2004 și 2012, din partea Partidul Democrat Liberal (PDL).

În 2012 a simțit oportunitatea banilor sifonați ușor și s-a înscris în Partidul Social Democrat (PSD).

Este cunoscut ca fiind eminența cenușie din spatele programului de guvernare al lui Daddy Dragnea. Cum care program? Ăla de care s-a ales Praful, după ce a fost sabotat de statul paralel.

Dar să aflăm despre tânărul Darius, că a fost escroc de mic, veți vedea pe parcurs.

Încă din tinerețe, în perioada dintre terminarea facultății și ocuparea primei funcții în politică, Darius Vâlcov, avea spirit de antreprenor și dorința de a face afaceri avantajoase pentru el, însă nu avea know-how-ul necesar. Astfel a demarat două afaceri păguboase: un fast-food deschis în Slatina, la parterul unui bloc, pe care l-a băgat în nici un an în faliment, și o cooperativă de credit numită Banca Populară Olt (Florea Morlova și Dumitru Vâlcov - fondatori și administratori, în 1999 se retrag, iar fii lor Darius Vâlcov și Cristian Morlova devin administratori și membri ai consiliului de administrație, Darius Vâlcov - președinte). Îi îndemnau pe elevi să-și doneze carnetele de alocații în schimbul unor telefoane perimate.

Hoție de familie, am putea spune. Hoția nu se învață la frecvență redusă.

Afacerea a eșuat lamentabil, părinții elevilor au început să facă scandal și să reclame cooperativa, iar prefectul Florea Morlova, tatăl asociatului său, s-a văzut nevoit să intervină astfel încât poliția să nu demareze nicio anchetă. Darius Vâlcov n-a răspuns nici până acum la solicitarea explicațiilor referitoare la scandalul carnetelor de alocațîi din 2000.

În perioada august - decembrie 2014 a fost ministru delegat pentru Buget, iar în perioada decembrie 2014 - martie 2015 a fost ministru al Finanțelor Publice. Vâlcov a fost consilier al premierul Dăncilă și unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, cu care fostul șef al PSD lua cele mai importante decizii.

Posibil să fi simțit Daddy ca are pe cine crește de mic și lăsa moștenitor?

Să trecem la lucrurile interesante din viața „profesională” a lui Vâlcov. În 2009, pe când încă era primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov a fost contactat de afaceristul Theodor Berna care i-a cerut ajutorul ca firma SC Compania de Apă Olt SA să câștige licitații de lucrări pentru obiective din diverse zone, precum Scornicești, Slatina, Drăgănești și Piatra Olt. În schimbul acestui ajutor i-ar fi oferit 20% din valoarea sumelor încasate pentru aceste lucrări în baza contractelor primite. Potrivit rechizitoriului, în acest dosar, Vâlcov are sechestru pe bani şi bunuri de peste 7,2 milioane de lei (cu 1 milion de lei mai mult decât l-a găsit instanţa vinovat)

Potrivit DNA, Fostul primar al Slatinei, ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria pentru izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din Slatina și lucrări de reabilitare și extindere a rețelei de apă și canalizare din județul Olt. Numai pentru contractul de reabilitare a rețelei de apă, acesta ar fi primit 10% din valoarea sumelor, fără TVA. În dosarele de la Gorj și Dolj, se vorbește de o mită de aproape 4,3 milioane de lei (aproape 900 de mii de euro). Vâlcov are sechestru pe bani şi bunuri în valoare aproximativ 650.000 de lei.

În momentul de față, Darius Vâlcov este condamnat penal și are deschise pe numele lui 3 dosare penale

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată și condamnat pe 8 februarie 2018 la 8 ani de închisoare cu executare și confiscarea sumei de 6,2 milioane de lei pe care acesta i-ar fi primit mita în dosarul pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate.

Din muncă cinstită la stat, pe banii contribuabililor, a reușit să își facă acasă propria colecție de 180 de tablouri, de valoare modică, peste 2 milioane de lei. Timp în care județul Olt și Municipiul Slatina se zbat în sărăcie.

Nici viața intimă a politicianului nu pare să fie lipsită de picanterii: detalii și informaţîi interesante, apărute pe surse, îl prezintă pe Vâlcov ca pe un Don Juan, cu un apetit sexual exagerat. Mai mult, se spune că s-ar fi iubit cu 5.000 de femei şi ar fi avut un telefon special pentru sex, plin de numere de telefon a sute de prostituate de lux din Italia, Germania și Ungaria”. Unele au prins chiar funcții importante în Guvernul Dăncilă.

Să sperăm doar că se va duce să-i țină de urât maestrului Dragnea, cu care a avut o relație atât de fructuoasă încăt s-a ales praful de carierele ambilor. Păcat că au rămas cu banii!

Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."