Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Codrin Ștefănescu

Potaia de încredere

Profil tipic de parvenit sau de șobolan politic.

Codrin Ștefănescu este cunoscut ca “omul lui Dragnea”, fiind în perioada 2016-2019 mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, i-a rămas loial acestuia și după arestare. Despre porecla care l-a consacrat pornind de la forma capului nu ar fi frumos să vorbim, deci ne concentrăm pe funcția de mână dreaptă.

Codrin este bogat din scamatoriile imobiliare pe care le-a făcut de-a lungul timpului cu statul.

Sorin Oprescu și Gabriela Firea l-au îmbogățit pe Codrin Ștefănescu. Vedeți de ce nu aveți apă caldă în București? Pentru că edilii au fost ocupați cu altele. Deținător al mai multor proprietăți: bloc în Cotroceni, Vilă de lux în Dorobanți, vila dobândită cu o sumă extrem de mică - 30.000 dolari, Codrin colecționează și face afaceri și cu obiecte de artă, nu doar cu imobile.

Calicul șmenar PSD a vrut să dea un tun imobiliar și să vândă Primăriei Capitalei cu 156 euro/mp un teren pe care l-a cumpărat cu 6,7 euro/mp. Terenul se găsește la periferia Bucureștiului: lângă centrala electrotermică Vest, pe un câmp părăsit, acoperit de gunoaie, un uriaș loc viran. Terenul de 12,7 hectare a aparținut statului român până în februarie 2004, fiind ulterior retrocedat, în bloc, împreună cu altele, în suprafață cumulată de 107,9 hectare, la cererea companiei Institutul Pasteur SA. Pământurile făceau parte din patrimoniul al institutului. Retrocedarea a fost ilegală și niciun metru pătrat din cele 107,9 hectare retrocedate ilegal nu s-a întors până astăzi în proprietatea statului! Să vedeți combinație aici, de stă Al Capone și ia notițe de la clanul lui Codrin.

Patronul de la Institutul Pasteur SA l-a „vândut” cu 0,09 euro/mp către trei persoane, în septembrie 2004: Luiza Tănase (concubina de atunci a lui Codrin Ștefănescu, devenită coproprietar – 10,2 hectare), Alain-Florentin Mina (prieten vechi și partener de afaceri al lui Codrin Ștefănescu – 4,3 hectare) și Corina-Mihaela Mihai (colaboratoare a lui Dragoș Dobrescu, la vremea respectivă – 2,5 hectare). În total, 17 hectare. Codrin a făcut-o pe Luiza co-proprietar printr-un contract de vânzare-cumpărare încheiat între ei doi în 2009, la prețul de 6,67 de euro/mp!

Codrin, samsarul de interlopi.

Pe lângă afaceri imobiliare, Codrin este cunoscut și pentru combinații și prietenii cu diverși interlopi și este anchetat de DIICOT într-un dosar penal împotriva a 16 persoane acuzate de constituire de grup infracțional organizat, un dosar cu 8 infracțiuni, împreună cu liderii PSD Caraș-Severin: Constituire de grup infracțional organizat, Șantaj, Folosirea influenței/ autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii de bani sau alte foloase necuvenite, Complicitate la șantaj, Fals material în înscrisuri oficiale, Abuz în serviciu, Instigare la abuz în serviciu, Favorizarea făptuitorului

Infractorii români apărați de alți infractori, la comanda lui Codrin

Este recunoscut ca fiind un “samsar” de interlopi, printre cei mai cunoscuți care au apărut alături de el în diverse ocazii, precum în ziua în care Liviu Dragnea a fost chemat la Înalta curte de Casație și Justiție (Octombrie 2017) se numără: Popică ("soldat"), Valoi ("soldat"), Roger Bogdan - campion mondial full contact, Roșca Nicu (mâna dreaptă a lui Codrin + finul lui), Ilie Mario Raphael (șef de cabinet al lui Codrin Ștefănescu), Florian Andrei (condamnat pentru trafic de influență, urmărit prin Interpol, om de legătură al lui Codrin + naș de cununie), Cristache Bogdan "Caratistu" , Udrea Sorin (condamnat la 6 ani și 8 luni închisoare, urmărit prin interpol, Bebe Cămătaru, cât și alți interlopi ai lui Codrin : Ștefan Demici - clanul Cămătaru, Spac Florin (atac la mall) Axinte Costel, Eugen - clanul Clămparu (Sibiu), Laurențiu Pletosu de la Brașov, alți doi ai lui Crăcănatu de la Brăila, Costel Corduneanu, Turcu Adrian. O parte dintre aceștia l-au flancat pe Dragnea și au fost aduși de Codrin Stefanescu pe post de bodyguarzi pentru liderul PSD, iar o parte dintre ei l-au agresat pe unul dintre jurnaliștii care stăteau în fața președintelui Camerei Deputaților.

Numai intelectuali, unul și unul, buni de băgat în colocvii literare la Rahova sau Jilava. Codrin declara despre ei că sunt „EROI AI REVOLUȚIEI" ȘI „PESEDIȘTI VECHI" ; Mălin Bot afirmă că aceștia erau, de fapt, membri ai clanului Duduienilor. Liviu Dragnea a declarat: „Nu știu cine sunt. Nu am chemat pe nimeni, cum puteți să mințiți în felul ăsta? Doamna de acolo e interlop? Eu nu pot să plec din cauza dumneavoastră. De ce nu mă lăsați să plec? Vorbim la Parlament!", însă Codrin Ștefănescu a fost filmat vorbind cu acești indivizi.

Practic, Codrin Ștefănescu este mai mult interlop decât politician

Codrin este un invitat de onoare la televiziunile infractorilor: Antena 3 și România TV. O slugă perfectă pentru Daddy Dragnea, dar și pentru cine va veni la putere în PSD. Exact ca un parazit care schimbă gazda.

Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."