Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Cătălin „Mitralieră” Rădulescu

„Italianul” de la Pitești

Este unul din borfașii de linia 1 pentru Guvernul PSD și pentru expresia „Noaptea ca hoții!".

Un alt șmecher care s-a descurcat câștigând alegerile, în ciuda faptului că era condamnat penal, dovadă că justiția n-are nicio treabă cu politica. Mai mult decât atât, în jurul numelui lui Cătălin Rădulescu zis și “deputatul Mitralieră”, multe povești și controverse s-au țesut, multe combinații și afaceri ilicite, dosare penale și acuzații.

La fel ca liderul PSD, Liviu „Daddy” Dragnea, Cătălin Rădulescu a fost condamnat penal la un an și șase luni cu suspendare pentru dare de mită în decembrie 2016, fiind urmărit și-n alți ani de procurori pentru incompatibilitate. Acesta administra o companie în timpul în care era deputat.

Practic, îl durea la bască de legi, legile sunt pentru fraieri.

Am mitraliera mea, sunt revoluționar...

Porecla de “ Mitralieră” a căpătat-o în urma unor afirmații făcute în timpul unui interviu pentru Adevărul, în care, făcând referire la protestatarii din Piața Victoriei de pe 10 August, acesta ar fi spus că „ar trebui alungați cu tunurile de apă", dar și că e pregătit să își folosească mitraliera de la Revoluție în cazul în care ar simți că statul este amenințat: „sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat, imediat." . În urma acestor declarații, Cătălin Rădulescu a fost audiat de către Parchetul General și s-a ales cu un dosar de tulburare a liniștii și ordinii publice. Vax albina, nu înseamnă nimic pentru un cocalar de talia lui.

Mitraliera AKM cu care “amenința” Rădulescu este arma lui de revoluționar, de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”, titlu pentru care acesta încasează anual suma de 5.000 de euro din bani publici. Pentru că unii au murit și șobolanii s-au descurcat bine cu sistemul.

În anul 1991 au apărut Certificatele de revoluționar, gândite ca un sistem de recompensă pentru cei răniți în Revoluție și pentru urmașii martirilor căzuți în decembrie 1989, cu timpul acestea devenind o afacere profitabilă. Certificatele veneau la pachet cu multe alte beneficii care erau acordate celor care declarau că au contribuit activ la Revoluția din 1989 și care au avut rol determinant în căderea lui Ceaușescu și, implicit, a regimului comunist. Terenuri, gratuitate pe transport, scutiri de impozite, spații comerciale, toate pentru posesorii titlului de revoluționar.

Interesul de a pune mâna pe cât mai multe astfel de avantaje l-a determinat și pe deputat să solicite acest titlu, însă dosarul de revoluționar al lui Cătălin Rădulescu este plin de declarații false, neconcordanțe și invenții, date și locații eronate pentru a fi în avantajul său personal. 

Niciun alt participant la Revoluția din 1989 nu a putut confirma actele de curaj și de vitejie pe care Rădulescu le prezintă în declarațiile din 2004 și 2016.

A refuzat să clarifice unde a participat la Revoluție și care sunt faptele care îl recomandă pentru titlul de revoluționar plătit din bani publici: „Dosarul meu a fost verificat de mai multe comisii, nu trebuie să vă dau vouă explicații. Există martori care știu ce am făcut în acele zile și dacă e cineva care să conteste că am fost acolo, eu îl mănânc. Voi puteți să scrieți ce vreți, oricum am fost avertizat că urmează să fiu atacat de jurnaliștii statului paralel”.

 

În 2012, indemnizațiile au fost tăiate de Guvernul Boc, iar în 2014 Guvernul Ponta a reintrodus această recompensă cu o condiția verificării revoluționarilor, cu titlu nou de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției”. 

Nici viața lui amoroasă nu scapă din radarul jurnaliștilor care îl poreclesc, în presa locală din Pitești, Berlusconi, datorită numeroaselor sale aventuri.

În 2012, a fost anchetat pentru tentativă de viol și sechestrarea unei tinere. Rădulescu a negat totul folosind ca argument suprem, argumentul violatorilor “A rămas acolo, deci a vrut-o”: „Este o înscenare ordinară, ordinară, ordinară a unei individe care a plecat cu toată lumea undeva! Deci reţine că a plecat de bunăvoie! Ştia că merge într-o delegaţie?! Şi când s-a cazat la hotel zâmbind, la fel, ştia că merge într-o delegaţie?! Când toată lumea care a fost la masă a plecat şi ea a rămas acolo, la fel?!"

În ianuarie 2018 ,Deputatul PSD Cătălin Rădulescu este cercetat pentru infracţiunea de ultraj de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma jignirii unei juriste a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Plângerea a fost depusă de adjunctul şefului poliţiei Argeş, care i-ar fi suspendat lui Rădulescu permisul de port-armă. Deputatul Mitralieră a contestat în instanţă decizia de suspendare a permisului.

Filiera italiană...

Totodată, a fost primit în Ordinul Cavalerilor de Malta în 2009, având titlu de  cavaler al Sfântului Ioan de Ierusalim.  Sub protecția acestui ordin, deputatul a profitat de context pentru a desfășura o serie de afaceri ilicite cu niște oameni de afaceri italieni care s-ar fi conectat la bani publici în România.

S-au semnat contracte cu instituții publice, precum Regia Autonomă pentru Tehnologii Nucleare cu sediul în Pitești care a semnat un contract de 500.000 de euro pe an cu unul dintre afaceriștii italieni ai lui Rădulescu. Deși a declarat că a ales sa facă parte din acest Ordin deoarece a fost întotdeauna atras de „respectarea unui rit şi a unei tradiţii istorice de sute de ani", este vorba de fapt de afaceri ilegale în care a fost implicată întreaga familie a acestuia: fratele, sora și soția sa. Aceștia s-au asociat în mai multe firme cu italieni periculoși, cu dosare penale și conexiuni cu ‘Ndrangheta, organizație mafiotă considerată ca fiind cea mai extinsă și periculoasă dintre organizațiile criminale din Italia.

Ca de obicei, nu dă doi bani, nici pe reguli, nici pe etichetă, nici pe rigori. Doar șmenăreală.

Dar omul nu se oprește aici, vede că are priză la hoți și că nimeni nu-l atinge nici cu un capăt de ață, așa că „Mitralieră”, lansează o inițiativă legislativă prin care parlamentarii ar căpăta dreptul de a intermedia relația dintre oameni de afaceri și primari / membri ai Guvernului, fără a fi acuzați de trafic de influență.  Propunerea lui Cătălin Rădulescu este semnată de 147 de parlamentari din aproape toate partidele, cu excepția PNL. 

Un adevărat smardoi de Pitești!

Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."