Oamenii lui Dragnea - baroni au fost, baroni sunt încă

Carmen Dan

„Victima este de vină”

Carmen Dan este una dintre cele mai de încredere persoane, din cercul de influență al fostului baron de Teleorman-Liviu Dragnea.

Doamna Carmen este un senator român ales în 2016, pe listele PSD Teleorman. Înainte de activitatea politică, aceasta a fost secretară a Școlii generale nr. 3 din Videle, referent al Băncii Agricole și front-desk teller al Raiffeisen Bank.

A terminat liceul „Zoia Kosmodemianskaia” din Capitală. În iulie 2000 și-a dat licența în drept la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, după ce a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică din București, forma de învățământ „fără frecvență”. Nu putem să nu observăm că este un lucru absolut normal pentru PSD-iști să termine o facultate dubioasă, renumită pentru faptul ca este o fabrică de diplome, la fără frecvență, sau la distanță.

În iunie 2019, după ce Daddy Dragnea luase calea pușcăriei, premierul Viorica Dăncilă a decis să o îndepărteze din funcție. Carmen Dan devenise un balast de imagine pentru partid, după ce a coordonat intervenția brutală a jandarmeriei din 10 august 2018, moment care a marcat mandatul lui Carmen Dan, ministrul fiind acuzat atunci de către o mare parte a opiniei publice şi de către societatea civilă de faptul că ea a dat ordin ca jandarmii să intervină violent pentru dispersarea manifestanţilor din Piaţa Victoriei. 

Oricum, ca ministru de interne, are o moștenire de neegalat.

După trei ani cu ministrul Carmen Dan, jumătate din IGPR merge la cotă de avarie. Poliția Națională a ajuns la un pas de disoluție, iar la nivelul MAI 63% din șefi sunt interimari fără concurs. La cârma MAI, Carmen Dan a reușit marea performanță de a aduce jumătate din Inspectoratul General al Poliției Române la cotă de avarie.

De asemenea, doamna „Gaz” nu este străină de metodele PSD-iste de a conduce o instituție publică. Cea mai simplă modalitate prin care Carmen Dan a știut să-și „fidelizeze" oamenii a fost să-i mențină în incertitudine.

Sub șefia lui Carmen Dan, la Interne au fost puși în funcții 23 de interimari. Este vorba de directori generali și directori adjuncți care manageriază pe bază de delegație și răspândesc incertitudinea în întreg ministerul.

Tot cu Carmen la conducerea internelor, în România a crescut foarte mult și traficul de persoane. Conform ambasadorului Statelor Unite, de la București, Adrian Zuckermann: „Din păcate România rămâne pe lista de supraveghere, înseamnă că Guvernul nu și-a intensificat eforturile de combatere a traficului de persoane. Sub fostul guvern, eforturile au fost reduse. La scurt timp de la venirea mea în România m-am întâlnit cu reprezentanții Guvernului Orban. Am încredere în eforturile acestui guvern de eradicare a acestui fenomen.” Declarația a fost dată la scurt timp după numirea guvernului Orban, intr-o conferință de presă comună cu Marcel Vela, noul șef de la interne.

În parlament, toată activitatea dânsei este zero pe linie în ceea ce privește declarațiile politice, întrebările, interpelările.

Are 15 „luări de cuvânt în plen”, dintre care 8 în anul 2020. Niciuna din ele nu depășește 20 de cuvinte. Carmen Dan a deschis gura doar pentru a anunța cum votează.  Câteva exemple: Șapte de „Bună ziua”, trei „Mulțumesc”, un „Hristos a Înviat!”. Un gunoi de senator și de ministru care nu a fost în stare să inițieze vreun proiect legislativ în parlament...

Câteva conexiuni obscure

Sora lui Carmen lucrează la firma securiciului Marian Munteanu. Fostul lider al studenților este asociat la Agenția de Servicii Profesional unde în 2017 au existat 1524 de angajați. Firma este patronată de Elena Borcea, mama recent eliberatului Cristi Borcea și Corneliu George Gâdoiu. La începutul anului au existat informații despre vânzarea companiei către niște investitori străini. Borcea este asociat și în compania Gaspeco L&D, fosta divizie de gaz lichefiat de la OMV Petrom.

Ca să încheiem intr-un ton hazliu, fiul lui Carmen a fost dat afară și bătut într-o discotecă de manele, la 15 km de Videle pentru că a avut tupeul sa ceară schimbarea manelei. Darius, fiul doamnei Gaz, este doar un cocalar obosit care a vrut să le strice distracția celorlalți cocalari de la discotecă, fiind sculă-basculă, mare fiu de ministru.

Din păcate acest site NU este un pamflet ci o colecție de știri și articole în care se prezintă cumetrii, combinații, manevre, șpăgi și alte asemenea.

Nu de alta, dar unii dintre ei încă jură că merită votul oamenilor, și ar fi păcat să le uităm operele.

Despre marele maestru nici nu mai are rost sa vorbim. S-au scris multe, intre timp s-a dus la facultate si are complet alte activitati zilnice (chiar daca si in calitatea sa de detinut a ramas abonat tot la bani publici). Sa ne uitam la cei ce sunt inca activi si ne vorbesc frumos despre noul si reinventatul PSD. Toți, numai unul și unul...

"când mă fac mare vreau să mă angajez baron la PSD..."